Hermoratahieronta

Kehon kokonaisvaltaisella ääreishermoston hoidolla vaikutetaan keskushermoston ja aivojen toimintaan ja siten kehon omaan kykyyn parantaa itsensä. Kun ääreishermoston toiminta heikentyy, huononee myös keskushermoston toiminta ja vähitellen ihminen voi sairastua erilaisiin sairauksiin. Hermoratahieronta on tehokasta tukihoitoa perinteisen koululääketieteen rinnalla. Hoidon vaikutuksesta keho puhdistuu ja ravinteiden imeytyminen paranee, erityselinten toiminta tehostuu ja hormonitoiminta tasoittuu. Hoito tasapainottaa kehoa ja parantaa puolustuskykyä, jolloin vaivat helpottavat ja uusien sairauksien tuloa voidaan estää. Hermoratahieronta ei ole ihmeparantamista, vaan fysiologiaan perustuvaa kokonaisvaltaista hoitoa.

Hermoratahieronta kestää noin 2h. Hoito tehdään löysien vaatteiden päältä päästä varpaisiin painavaa ja pyörittävää otetta käyttäen. Hoito on erittäin rentouttavaa ja sen jälkeen olisi hyvä levätä pari tuntia. Aluksi hoitoja otetaan muutama kerta viikon välein. Näin saadaan kehon hermosolut toimeliaiksi, kehon puhdistajat maksa ja munuaiset elpymään ja solun sisäinen tasapaino eli homeostaasi palautumaan. Samalla elvytetään kehon hormonaalisesta ohjauksesta vastaavien umpieriterauhasten tasapainoista toimintaa. Hoitoa jatketaan yksilöllisesti asiakkaan tilan ja vaivojen mukaan viikkojen, kuukauden tai jopa kuukausien välein. Säännöllinen hoito auttaa ihmistä pysymään kunnossa, elimistö toimii paremmin eivätkä vaivat pääse ”asettumaan taloksi”.

Hoito saattaa aiheuttaa joillakin hetkittäisen muutoksen huonompaan suuntaan. Oireina voi olla pahoinvointia, päänsärkyä, ihottumaa, kuume, kipuja, väsymystä, ripulia jne. Näin käy erityisesti kroonisissa sairauksissa, joissa on tyypillistä kuona-aineiden kertyminen kudoksiin. Hoito puhdistaa elimistöä, jolloin aluksi runsas kuona-aineiden poistuminen saattaa kehon erityselimet (maksa, munuaiset, keuhkot, iho) suuren työtaakan alle. Ns. paranemiskriisiin pitäisi suhtautua positiivisesti, sillä se osoittaa että elimistössä tapahtuu jotain. Hoitoa ei sen vuoksi pidä keskeyttää.

Hermoratahieronnasta on saatu apua mm. seuraaviin vaivoihin: allergiat, niska- ja hartiakipu, astma, päänsärky, diabetes, reuma, halvaantuminen, ruoansulatus- ja imeytymishäiriöt, hormonaaliset häiriöt, selkäkipu, ihottuma, sydän-, maksa- ja munuaisvaivat, kolmoishermovaivat, unettomuus, lapsettomuus (ei hedelmöityshoitojen aikana), vatsavaivat, migreeni, vauvan koliikki sekä määrittelemättömät kivut tai vaivat, joita koululääketiede ei ole tunnistanut.

Hoidon esteet: raskaus, juuri tehty leikkaus (2 kk) ja elinsiirtopotilaat.

Huom! Hoito sopii myös syöpään sairastuneille ja sydänvaivaisille.